FJORDBILDER

EPIC FJORDS - Images from the fjords

DE 4 FJORDFYLKENE

Klikk på de ulike fylkene på kartet for bilder og mer informasjon. Under finner du også de viktigste linkene for de fire fjordfylkene.

Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland

MØRE OG ROMSDAL

Visit Northwest
Åndalsnes & Romsdal
Trollstigen
Geirangerfjorden
Ålesund og Sunnmøre

SOGN OG FJORDANE

Sognefjorden
FjordKysten
Sunnfjord
Stryn & Nordfjord

HORDALAND

Bergen
Nordhordland
Hardanger
Sunnhordland
Voss

ROGALAND

Ryfylke & Lysefjorden
Haugesund & Haugalandet
Region Stavanger
Lysefjorden

Sommerski.com - Sommerski på Vestlandet

English text; Click here...
 

Stryn SommerskisenterDet er tre sommerskisentre i Norge, alle ligger på isbreer. Det største skisenteret er Stryn Sommerskisenter som ligger på en arm av Jostedalsbreen. Så har vi Galdhøpiggen Sommerskisenter som er det høyestliggende skisenteret i Norge. Det ligger på Juvbreen ved Juvasshytta like oppunder Galdhøpiggen (2469 moh), og her er det ofte gode skiforhold til langt ut i oktober. Folgefonna Sommerskisenter ligger på nordsida av Folgefonna, like ved Jondalen i Hardanger. Her kan du stå på ski og bade i Hardangerfjorden på en og samme dag. Nedenfor kan du lese mer om skisentrene, med bilder og linker.

 
 
 

Stryn Sommerskisenter
Stryn SommerskisenterStryn Sommerskisenter (1065m-1600m) på Tystigbreen ved gamle Strynefjellsvegen er et populært sommerskianlegg i Norge. Åpner som regel i slutten av mai eller begynnelsen av juni, avhengig av hvor mye snø det er på veien. Anlegget består av to heiser, en stolheis opp til breen og et T-Krok trekk oppe på selve breen.Oppe på breen er det også muligheter for å gå på langrennsski. Det finnes masse offpist muligheter i området, særlig bra i juni da det ennå er masse snø i fjellene. Skianlegget har en fallhøyde på tilsammen 535 meter. Det er utleie av slalom, telemark, og snowboard.

Det finnes mange muligheter for overnatting i området, det er alltid masse liv på Folven Camping nede i Hjelledalen . Her kan du bo i telt eller hytte, de leier også ut rom. På Folven har vi også Einetappen som er en populær "AfterSki-Pub". Det er også hotell nede ved Strynsvatnet og flere andre campingplasser langs Strynsvatnet. Nedenfor er det et knippe bilder fra Stryn Sommerskisenter (Foto: Ian Sharp).

 
Fjord Tours - Geirangerfjord & Norway in a Nutshell
 
Stryn SummerskiStryn SummerskiStryn SummerskiStryn SummerskiStryn Summerski
Panorama Stryn Sommerskir (9 MB)
Relaterte Linker:
 
 
 

Galdhøpiggen Sommerskisenter
Galdhøpiggen SommerskisenterGaldhøpiggen Sommerskisenter (1840m - 2150m) på Juvbreen under Norges høyeste fjell Galdhøpiggen (2469m) er det høyest liggende sommerskisenter i Norge. Åpner som regel i slutten av mai, sesongen varer ut i oktober. Her er det muligheter for puddersnø hele sommeren. Bakken er 1500m lang med en høydeforskjell på 300m. Skisenteret har en T-krok heis på breen. I tillegg blir det satt opp et mobilt trekk på toppen av breen.

Forskjellige nasjoners alpine landslag er faste gjester her oppe. Mange skimuligheter i dette området, du kan krysse Styggebreen og gå på ski opp på Galdhøpiggen tidlig på våren. Dette kan være farlig senerepå sommeren pga sprekker i breen. Da er det daglig guiding fra Juvasshytta til toppen. Skisenteret leier ut alle typer ski og brett. Steder i nærheten med muligheter for overnatting er Raubergstulen, Juvasshytta, ungdomsherberge og camping på Galdesand i tillegg til overnattingstilbudene i Lom.

Galdhøpiggen Summer Ski Centre SummerskiGaldhøpiggenThe Galdhøpiggen summitGaldhøpiggen Summer Ski Centre SummerskiGaldhøpiggen Summer Ski Centre Summerski
Panorama Galdhøpiggen Summerski (8 MB)
Relaterte Linker:
 
Norway in a Nutshell by Fjordtours

Folgefonna Sommerskisenter
Folgefonna Sommerskisenter ligger på nordsida av Folgefonna, like ved Jondalen i Hardanger. Her finner vi en fantastisk mix av fjorder, daler, fjell og bre. Her kan du stå på ski og bade i Hardangerfjorden på en og samme dag. Hardanger ligger i nærheten av Bergen, innfallsporten til fjordene!

Relaterte Linker:

Fjords.com Søk
FJORDS pĂĄ Facebook FJORDS pĂĄ Instagram FJORDS pĂĄ Youtube FJORDS pĂĄ Vimeo FJORDS on Twitter
FJORDSHOP

FJORDGUIDE

Fjordguide
Vestlandet

FJORD TOURS

Fjord ToursFjord Tours
Norge i et Nøtteskall
Norge i Bil
Fjord Pass
Hoteller i Norge
Fjordaktiviteter
Opplev Nordlyset

NORGESLINKER

Visit Norway
Book Norway
Midnattsol
Nordlys
Turistveger
Fjellturer

NORGE REISE

Fjord ToursFjord Tours
Fly - Norwegian
Fly - SAS
Fly - Widerøe
Fly - DAT
Båt - Hurtigruten
Båt - Fjordline
Båt - Color Line
Båt - Stena Line
Tog - NSB
Buss - NOR-WAY

The domain Fjords.com for sale

Tilbake til toppen

Fjord Tours - Sognefjord in a Nutshell

Fjordtours.comGeirangerfjord and Norway in a Nutshell by FjordtoursVestlandet

best website stats